Seleccionar página

Qui Som ?

Nostra Història

Som una penya, una Associació d’amics amb interessos comuns amb la finalitat de participar, organitzar, promoure, divulgar la celebració de la tradicional festa taurina d’Algemesí i dels actes organitzatius relacionats amb la festa i la seua cultura.

La penya cadafalera VAKES TRIC BOUS va sorgir de la unió de dues penyes (la Vim Vom Va i la Ja Estem Bé) per allà el 1997. Després de decidir la fusió creant la “Vakes”, terme amb el qual ens coneixen popularment, acordarem el nom oficial actual de la penya. Que per què aquest nom? Fent memòria, hi ha dues o tres versions. Tant fa! Ens agradà i l’escollírem. Aleshores érem 23 cadafalers, però als anys posteriors alguns del membres decidiren deixar la penya, i durant el segle XXI passàrem a ser els catorze que som en l’actualitat. Ací vos deixem un article extens on expliquen un poc de la nostra història els últims 25 anys…

Cultura

Setmana Taurina d’Algemesí, on es gaudeix de la Fira de les Jonegades més important d’Europa a més d’espectacles nocturns i un ambient de festeig que és compartit per tot aquell que es vulga apropar per aquesta localitat que cautiva amb les seues festes.

La setmana taurina té lloc l’última setmana de setembre amb una durada de 9 dies. Compta tots els anys amb la presència de toreros de renom. Esta fira de les jonegades és de les més antiges i amb més carácter del món taurí, acompanyada sempre per l’ambient que l’envolta.

La plaça és el senyal d’identitat de la Setmana de Bous d’Algemesí, és l’orgull d’un poble que la sent com a pròpia, és l’estendart que fa única una fira singular. Construir la plaça és l’argument de la festa. La força de la tradició imposa i obliga a seguir alçant, any rere any, cada mes de setembre un monument únic d’arquitectura i enginyeria popular.

Gastronomia

            Uns dels elements més importants a la nostra colla és l’afició a la cultura gastronòmica del nostre poble. Cada penya monta una caseta amb un gran toldo on els membres de la penya, dones i xiquets, els abonats, esmorzem, dinem, sopem i fent festa durant la setmana taurina.  De fet, durant aquesta setmana de festejos, nou dies per ser exacte, preparem dinars i cuina per tots els dies, amb plats típics de la gastronomia valenciana, què també mediterrània! On l’arròs, la carn, el peix i les verdures i hortalisses són els protagonistes de la nostra cuina. Per exemple, la paella, arròs al forn, arròs a banda, arròs negre, arròs de marisc, la fideuà, l’esgarraet, els capellanets, el Conill amb tomaqueta, all i pebre, espardenyot, putxero valencià, la coca i pastís de tomaca, etc.

            I per al postre?, què dir dels dolços…, els rollets d’anís, la fogasseta, l’arnadí, la torta de Cristina, els pastissos de moniato i d’ametlló, la coca de llanda, el bescuit, les coquetes de sagí…, ens en fa la boca aigua…, i totes aquestes delícies regades amb un vi dolçet…, la misteleta.

            A més a més, els nostres abonats també poden participen d’aquesta festa gastronòmica, i també elaboren algunes de les cuines de la nostra gastronomia, i fins i tot convoquem concursos de cuina, amb premi i tot. Com el concurs de paelles al cadafal, on pot participar qualsevol persona de l’abonament.

som de la vakes

Contacte

46680 Algemesí

Valencia

info@vakestricbous.es

Plaça de bous Algemesí

Contacte

Contacta amb nosaltres

-

2 + 12 =