Seleccionar página

Ingredients

(per a 8 racions):

– 500 GR. de figues fresques.

– 500 ML. de nata.

– 6 fulles de gelatina.

– 150 GR. de sucre.

– 1 cullerada sopera de conyac o rom (OPCIONAL).

– 50 ML. d’aigua.

Instruccions:

— Llavarém les figues, apartarém tres per al adorn i el restant els triturarém. Reservarém.
–Montarém la nata en ajuda de les varetes electriques. Començarém a batre i quan siga una crema llaugera afegirém la mitat del sucre, seguirém batent un poc mes i ya posarém el restant del sucre. Continuarém batent fins tindre-la montada, en cuidat que no se mos passe i se faça manteca.
–Posarém a amerament les fulles de gelatina per a que s’ablanixquen, mentres calfarém l’aigua en el conyac (si anem a posar-ho). Desfarem la gelatina en l’aigua calent i lo UNIREMOS al trit de figues.
–Per ultim juntarém la nata montada en la mescla de figues. Primer afegirém tres cullerades de nata i anirem removent en moviments ENVOLVENTES, despres posarém un poc mes de nata i seguirém UNIENDO, aixina fins terminar en la nata.
–Tallarém les tres figues que hem apartat per la mitat. En un mole tipo CAKE forrat en paper de forn o film (per a facilitar despres el DESMOLDADO), colocarém les figues partides, de manera que la part de la molla quede cap a avall, en tira, un darrere d’atre. Abocarém en cuidat la mescla, allisarém suaument i portarém al CONGELADOR.
–He utilisat un mole tipo CAKE de 28 X 12 CM.
–Una volta en el CONGELADOR no es necessari remoure-ho, la nata li aporta greixosa i evita que cristalise la mescla.
–Per a servir-ho ho devem traure lo menys 1/2 hora abans del CONGELADOR, per a que no estiga totalment congelat.
–La quantitat de sucre dependra un poc de lo dolços que siguen les figues i de lo dolç que mos agrade a mosatros, sempre podem llevar o afegir quantitat, segons vejam.